Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Να μην χαθεί «η Ελλάδα που αγαπάμε»


Χθές το βράδυ ο Δ. Σαββόπουλος, έδωσε μια συναυλία, που διοργάνωσε η Ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη και η έδρα νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Σαπιέντσα, στο θέατρο Il Vascello στην Ρώμη.

«Οι οίκοι αξιολόγησης μπορεί να πλήττουν την Ελλάδα, δεν μπορούν όμως να πλήξουν τον πολιτισμό και την παιδεία της», τόνισε ο Έλληνας πρέσβης στην Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης.
Η καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας του πανεπιστημίου, Σαπιέντσα, Πάολα Μαρία Μινούτσι, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην πάει, η σκέψη μας και στα όσα, τους μήνες και τις ημέρες αυτές, συμβαίνουν στην Ελλάδα. Είμαστε γεμάτοι πόνο, για την χώρα αυτή, στην οποία όλοι νιώθουμε να οφείλουμε τόσα πολλά. Αλλά η Ελλάδα που αγαπάμε πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Ας την βοηθήσουμε, λοιπόν, με όλες μας τις δυνάμεις».
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Δ. Σαββόπουλος παρουσίασε την «Αιώνια πόλη» και τραγουδούσε τους στίχους απο κοινού με το κοινό, σε ελληνικούς και ιταλικούς στίχους εναλλάξ.
Έλληνες και Ιταλοί δεν θα υποκύψουν στις επιταγές των τεχνοκρατών και του ΔΝΤ και δεν θα αποποιηθούν τον πολιτισμό τους…










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου