Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η σφαγή των δελφινιών


Κάποιοι από εμάς έχουν δει την ταινία τεκμηρίωσης "The Cove" του σκηνοθέτη Louis Psihoyos. Αυτοί ξέρουν τι θα γράψω.
Οσοι δεν την έχετε δει, διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και ΜΕΤΑ δείτε το βίντεο.

Στην Ιαπωνία κάποιοι συλλέγουν δελφίνια παγιδεύοντάς τα και τα στέλνουν σε marine parks, sea worlds και λοιπά "ψυχαγωγικά" θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο, κυρίως στις ΗΠΑ.
Τα δελφίνια που δεν περνάνε από το ιδιότυπο αυτό...κάστινγκ, τα σφάζουν. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες δελφίνια. Δεν τα απελευθερώνουν. Τα σφάζουν και το κρέας τους το πλασάρουν ως κρέας φάλαινας στα σχολεία τους, ταίζοντας τα ίδια τους τα παιδιά με κρέας βαριά μολυσμένο με υδράργυρο, εξαπατώντας παιδιά και γονείς.
Οι Ιάπωνες το κάνουν αυτό απλώς επειδή μπορούν, επειδή το θεωρούν παράδοσή τους και επειδή έχουν τη νοοτροπία ότι θα κάνουν ό,τι αυτοί θέλουν και ανάθεμα τους "δυτικούς" που πάνε να τους επιβάλλουν κάτι άλλο. Αυτό το τελευταίο είναι πασίγνωστο σε όποιον έχει μελετήσει την εμπλοκή τους στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ιαπωνικού λαού μάλλον δε γνωρίζει τι γίνεται, και αν γνώριζε θα αισθανόταν αποτροπιασμό. Αυτό όμως δεν έχει και μεγάλη σημασία.
Δε με απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι τα δελφίνια είναι χαριτωμένα και αξιαγάπητα, αυτό δεν έχει καμμία πρακτική σημασία. Εχετε υπόψη σας όμως ότι τα δελφίνια είναι σχεδόν τόσο έξυπνα όσο οι άνθρωποι. Σίγουρα καλύτερα, διότι κανένα δελφίνι δεν έβλαψε ποτέ κανένα άλλο. Τα δελφίνια έχουν γλώσσα, συναίσθηση του εαυτού τους, κοινωνικό κώδικα.
Ζευγαρώνουν με τον ίδιο σύντροφο για μια ζωή, όχι όπως εμείς που αλλάζουμε γκόμενες και γκόμενους, ζευγαρώνουν μάλιστα αντικρύζοντας το ένα το άλλο. Γεννάνε ένα μικρό κάθε 11 έως 17 μήνες.
Οι Ιάπωνες που τα σφάζουν δικαιολογούνται λέγοντας ότι έχουν εξελίξει καλύτερα μαχαίρια που τα σκοτώνουν πιο γρήγορα.
Τα δελφίνια που σφαγιάζονται καταλαβαίνουν ακριβώς τι τους συμβαίνει και υποφέρουν πάρα πολύ, το νευρικό τους σύστημα είναι πολύ εξελιγμένο.
Δείτε τώρα το απόσπασμα από την ταινία που παραθέτω. Ελπίζω να σας παρακινήσει να δείτε όλη την ταινία (υπάρχει στο youtube), ελπίζω ακόμη να σας παρακινήσει να κάνετε κάτι.
Προειδοποιώ ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα περιέχει ίσως τις σκληρότερες σκηνές που έχετε δει ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου