Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΠΛΕ ΑΣΤΡΟ της NASA ταυτίζεται με των ΧΟΠΙ; (video)


Η NASA ανακάλυψε ένα μπλε άστρο (ΗΕΟ437) το οποίο φαίνεται να είναι μοναδικό στο είδος του. Το μπλε χρώμα του σημαίνει ότι είναι ένα πολύ ζεστό-καυτό αντικείμενο. Το θέμα για τον DrMatt Malkan, αστρονόμο του UCLA, είναι ότι πρόκειται για ένα ετοιμοθάνατο αστέρι το οποίο θα έπρεπε να είχε «πεθάνει» εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια.

«Πετάχτηκε» έξω από τον γαλαξία πριν εκατό εκατομμύρια χρόνια. Τέτοια αστέρια δεν ζουν τόσο πολύ. Μία πιθανή εξήγηση για την «μακροβιότητά» του είναι ότι επρόκειτο για δύο αστέρια τα οποία περνώντας κοντά από το κέντρο του γαλαξία, ήρθαν σε «επαφή» με μία μαύρη τρύπα και λόγω φυγόκεντρου, εκτινάχθηκαν 60.000 και πλέον έτη φωτός έξω από αυτόν. Κάπου στην διαδρομή ενσωματώθηκαν οπότε επιστρέφουν «αναγεννημένα» σε ένα.

 
Πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για το Blue Star (Kachina) των Ινδιάνων Χόπι, το οποίο κάποιοι άλλοι ταυτίζουν με τον 12ο Πλανήτη, γωστότερο ως Νιμπίρου. Ακόμα κι αν η άποψη αυτή ταυτίζεται με το προααφερθέν άστρο ΗΕΟ437, το οποίο, σίγουρα, δεν επιστρέφει μέσα στο 2012, καθώς βρίσκεται πάρα πολλά έτη φωτός μακριά.






































































































Πηγή: diadrastiko:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου