Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η ρωσική πρόταση για YAK-130 & η εισήγηση ΥΕΘΑ για FREMM


Η Μόσχα εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα η εχθρική πολιτική που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου απέναντι στην Μόσχα, μετά τις εκλογές σταδιακά θα διαφοροποιηθεί προς το θετικότερο με την έλευση νέων πολιτικών δυνάμεων, προχωρά στην κατάθεση μιας εξαιρετικά συμφέρουσας, τόσο από οικονομική όσο και από επιχειρησιακή άποψη, πρότασης (η οποία παρουσιάζεται συνολικά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) για την απόκτηση από την ΠΑ του εκπαιδευτικού μαχητικού YAK-130!

Με στόχο όχι μόνο την αντικατάσταση των "αρχαίων" εκπαιδευτικών Τ-2C/Ε, αλλά και των παλαιών Α-7Η/Ε σε ρόλους κλειστής υποστήριξης.
H Ρωσία έχει μελετήσει καλά την πρόταση, καθώς γνωρίζει ότι εκτός από τα T-2E/C Buckeye που έχουν όχι απλώς συμπληρώσει αλλά και υπερβεί το όριο της πτητικής τους εκμετάλλευσης και δεν χρησιμοποιούνται πλέον από καμία άλλη αεροπορική δύναμη στον κόσμο πλην της ελληνικής, τα Α-7 έχουν φτάσει και αυτά στο όριό τους και ο ρόλος τον οποίο εκτελούν μπορεί να εκτελεστεί με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από τα YAK-130!
Με κόστος το μισό ακριβώς που κοστίζουν τα δυτικά ανάλογα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που, συν της άλλης, έχουν μονοδιάστατο ρόλο: Δεν είναι πιστοποιημένα σε ρόλους κρούσης. 
Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε ακόμα να διαβάσετε και ολόκληρη την απόρρητη εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σΔημήτρη Αβραμόπουλου τις 17 Ιανουαρίου 2012 στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όπου εκτός από την περιγραφή του "μίνι" εξοπλιστικού προγράμματος παρατίθεται και ο "οδικός χάρτης" της προμήθειας των φρεγατών FREMM από το Πολεμικό Ναυτικό και περιγράφονται τα ακριβή στάδια που θα οδηγήσουν στην έναρξη ναυπήγησης του σκάφους.
Επίσης στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το μεγαλύτερο ελληνικό αμυντικό περιοδικό, μπορείτε να βρείτε όπως πάντα, δεκάδες άλλα θέματα όπως κάθε μήνα.














































πηγη defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου