Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Λίγα λεπτά μετά την τραγωδία στο Ιταλικό σχολείο

Η δεκαεξάχρονη Βερόνικα Καποντιέτσι που κάποια μέσα στην γειτονική χώρα την έδιναν για νεκρή, τελικά όπως διευκρινίζεται από τις Ιταλικές αρχές είναι ζωντανή αν και η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.


Νεκρή είναι η επίσης 16χρονη μαθήτρια Μελίσα Μπάσι που υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα από τηνέκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο τους.


Η φωτογραφία της νεκρής μαθήτριας από το προσωπικό της facebook


Η τραυματισμένη μαθήτρια που δίνει αγώνα για την ζωή της

«Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης. Ο δήμαρχος του Μπρίντιζι, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι «είναι ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, μια επίθεση χωρίς προηγούμενο».

Υπενθυμίζουμε πως το Ινστιτούτο «Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε», ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε που είχε δολοφονηθεί από την Ιταλική μαφία.

Το συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε μαθητής με το κινητό του δείχνει το σημείο της έκρηξης μερικά λεπτά μετά την τραγωδία με τους τραυματίες να επιβιβάζονται στα ασθενοφόρα και τους μαθητές να προσπαθούν να συνέλθουν ενώ ευδιάκριτα είναι τα αποτελέσματα της τρομακτικής έκρηξης…



Στα βίντεο που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε το σχολείο αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας καθώς και τις συμμαθήτριες των τραυματισμένων μαθητών και της νεκρής 16χρονης που προσπαθούν με δάκρυα να περιγράψουν το συμβάν.

Οι μαθητές σε κατάσταση σοκ μιλάνε για την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την πόλη αλλά και την Ιταλία. Επίσης μια αυτόπτης μάρτυρας που διαμένει σε κοντινό σπίτι αναφέρει πως είναι τρομερό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια δημοκρατία και μάλιστα ενάντια σε σχολείο και σε μαθητές.

Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου