Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

David Kokok: «Ξεχάστε την Ελλάδα αυτή είναι καταδικασμένη, την Ιταλία να παρακολουθείτε»


Με ένα άρθρο καταπέλτη ο συνιδρυτής της εταιρείας συμβούλων επενδύσεωνCumberland Advisors με έδρα στις ΗΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όχι για την Ελλάδα –την οποία θεωρεί ήδη καταδικασμένη- αλλά για την Ιταλία.

Γράφει σε άρθρο του ο David Kokok «Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, η Πορτογαλία και η Ισπανία δέχονται ανηλεείς επιθέσεις στις αγορές, η Ιταλία όμως είναι αυτή που πρέπει να κοιτάξουμε με προσοχή. Είναι ένας γορίλας 400 κιλών και είναι άρρωστος»!
«Η ύφεση, τα ελλείμματα το δημογραφικό πρόβλημα και το εξωτερικό χρέος στο 120 του ΑΕΠ της την έχουν καταστήσει ακυβέρνητη. Η οικονομία της συρρικνώνεται και δεν αναπτύσσεται. Έχει αποτύχει στο μειώσει δημόσιο έλλειμμα και η δημογραφικής της σύνθεση είναι αδύνατο να ισορροπήσει ένα χρέος της τάξης του 120%, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Kokok για να συνεχίσει:
"Τα spreads των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται. Θυμάμαι», αναφέρει ο συνιδρυτής της Cumberland Advisors ότι κάποτε η διαφορά ανάμεσα στο δεκαετές ιταλικό ομόλογο και το αντίστοιχο γερμανικό ήταν μόλις 9 μονάδες βάσης.
Ακριβώς 9 μονάδες βάσης. Αυτό ήταν μόλις 7 χρόνια πριν. Κοιτάξτε τις σημερινές τιμές (σημ. σήμερα τα spread δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στο ιταλικό και το γερμανικό 10ετές ομόλογο ανέρχεται στις 450+ μονάδες βάσης) σε σχέση με τις παλαιότερες τιμές και παίξτε την ταινία ανάποδα και ο οποιοσδήποτε θα καταλάβει που οδεύει η κατάσταση. Τα πράγματα μπορούν να πάνε μόνο χειρότερα. Εν κατακλείδι η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη  οφειλέτης στον κόσμο".
Το τεστ του, «είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει», θα γίνει με την Ιταλία.


































πηγη defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου