Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Μαύρος Πρίγκιπας», ο εξωγήινος δορυφόρος που μας παρακολουθεί

Τεχνητός εξωγήινος δορυφόρος αόρατος ακόμη και από τα ραντάρ παρακολουθεί τη γη πάνω από 60 χρόνια ανακάλυψαν αστροναύτες κι επιστήμονες!



Ο Αλέξανδρος Kazantsev, ένας σοβιετικός αστρονόμος έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφει ένα μυστήριο δορυφόρο που περιστρέφετε γύρο από την γη και του έδωσε το όνομα « μαύρο πρίγκιπα ». Ο δορυφόρος αυτός δεν μπορεί να ανιχνευθεί από το ραντάρ επειδή είναι ντυμένος από γραφίτη και έχει χρώμα μαύρο.


Ο συγγραφέας θεωρεί ότι το αντικείμενο αυτό είναι ένας αλλοδαπός κατάσκοπος, ένας αγγελιοφόρος από εξωγήινους πολιτισμούς. Αρκετοί επιστήμονες έδωσαν προσοχή σ΄ αυτά που αναφέρει ο συγγραφέας . Το ενδιαφέρον μάλιστα γενικεύτηκε όταν ένα χρόνο αργότερα, αμερικανικός δορυφόρος επικοινωνιών εξαφανίστηκε ξαφνικά από τις οθόνες του ραντάρ. Ο δορυφόρος είχε τεθεί σε τροχιά κοντά σε αυτόν τον μαύρο πρίγκιπα και συγκρούστηκε μ΄ αυτόν.


Το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ astrophysicist Ronald Bracewell ήταν το πρώτο που αντιμετώπισε τώρα πλέον την υπόθεση στα σοβαρά. Το 1960, δημοσίευσε τα συμπεράσματά του για την μελέτη αυτού του παράξενου δορυφόρου χρησιμοποιώντας μεθόδους ραδιο εφαρμοσμένης μηχανικής. Τα στοιχεία έδειξαν μερικά παράξενα φαινόμενα, τα οποία έγιναν κατά την διάρκεια της μελέτης. Οι επιστήμονες θεώρησαν ότι τα φαινόμενα προκλήθηκαν από τις προσπάθειες που έκανε ο μυστηριώδης δορυφόρος να έρθει σε επαφή με τους γήινους κατοίκους. To 1958 o Steven Slayton, ένας ερασιτέχνης αστρονόμος από την Αριζόνα, υπέβαλε μία έκθεση σχετικά με το μαύρο πρίγκιπα .


Μέσα σ αυτή γράφει ότι ενώ παρατηρούσε το φεγγάρι με το τηλεσκόπιό του, είδε μία σκοτεινή σφαίρα, ένα σφαιρικό αντικείμενο να κινείται στον ουρανό σε ευθεία γραμμή με πολύ μεγάλη ταχύτητα από την μία άκρη του φεγγαριού στην άλλη. Μετά το αντικείμενο εξαφανίστηκε. Το θέμα ξεχάστηκε αλλά 20 χρόνια αργότερα οι ειδήσεις από την πόλη του Γκόρκυ προκάλεσαν άλλο ένα κύμα ενδιαφέροντος για το μυστήριο αντικείμενο.


Οι αστρονόμοι του Γκόρκυ ανίχνευσαν, εφοδιασμένοι με ένα νέο υπερευαίσθητο εξοπλισμό, το μαύρο πρίγκιπα. Το αντικείμενο αναφέρθηκε ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα κι επάνω του είχε αναπτύξει θερμοκρασία επάνω από 200 βαθμούς Κελσίου. Ο συμβατικός εξοπλισμός των αστρονόμων δεν θα μπορούσε να έχει ανιχνεύσει αυτό το αντικείμενο.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου