Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» στην ΕΛ.ΑΣ.

ΔΎΟ «ΠΟΛΕΜΙΚΆ» ΣΧΈΔΙΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΏΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΈΝΩΝ, ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΏΝ ΜΈΤΡΩΝ, ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΗΜΈΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΆΖΕΙ Η ΒΟΥΛΉ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 11,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΏ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊ Η ΤΡΌΙΚΑ.


Απ' ότι με ενημερώνουν σύντροφοί μου μέσα από την ΕΛ.ΑΣ., τα δύο σχέδια που περιλαμβάνουν για πρώτη φορά και χρήση αντλιών εκτόξευσης νερού με ιδιαίτερη δύναμη, ουσιαστικά αποτελούν και τις δύο φάσεις (ήπιας και σκληρής) αντιμετώπισης των διαδηλωτών, ανάλογα με την δράση τους και την απόσταση που θα καταφέρουν να φθάσουν από τη Βουλή.
Στην πρώτη φάση «κόκκινη γραμμή» για την αστυνομία, εκεί δηλαδή που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους διαδηλωτές είναι το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος προς την Ερμού, μέχρι τι συμβολή με τη Βουκουρεστίου για όσους ανέρχονται την οδό πανεπιστημίου, μέχρι την έξοδο στην πλατεία Συντάγματος για όσους θα έρχονται από τη Σταδίου και μέχρι Όθωνος στους ανερχόμενους στη λεωφόρο Αμαλίας.
Από εκεί και πέρα, εάν οι διαδηλωτές σπάσουν τις γραμμές αυτές θα τους περιμένει έναφράγμα ατσάλινων εμποδίων αλλά και δακρυγόνων, χημικών και πυροσβεστικών αντλιών στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τα παλιά ανθοπωλεία στις παρυφές της Βουλής.
Στην ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν ότι το απόγευμα ψήφισης των σκληρών μέτρων στη Βουλή τουλάχιστον 200.000 κόσμος θα διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας και μέσα στα σχέδια της Αστυνομίας είναι ειδικές ομάδες μη ένστολων ανδρών της ασφάλειας να παρεισφρήσουν στις ομάδες των κουκουλοφόρων και να ελέγχουν κάθε κίνησή τους τις κρίσιμες ώρες.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου