Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Νόμος της Αγάπης

Τέλος υπάρχει ο Συμπαντικός Νόμος της Αγάπης. Που δεν βρίσκεται όμως στο τέλος, ουραγός των Συμπαντικών Νόμων αλλά στην αρχή-αρχή. Ουσιαστικά είναι ο πρωταρχικός και μοναδικός νόμος του Σύμπαντος. Όλοι οι νόμοι οι υπόλοιποι ανάγονται σε αυτόν. Γιατί; Μα γιατί «ο Δημιουργός, ο Θεός είναι Αγάπη» όπως διακηρύσσουν πλείστες όσες θρησκείες. Και γιατί «ο Θεός έφτιαξε τον Κόσμο από Αγάπη» όπως επίσης διακηρύσσουν. Αγάπη...τώρα αυτή η λέξη είναι μια ιστορία ολόκληρη...τι είναι Αγάπη; Και πως την καταλαβαίνει ο καθένας μας; Θυμηθείτε τον Συμπαντικό Νόμο της Αλήθειας...
Ο καθένας μας ανάλογα με το πνευματικό και ηθικό του επίπεδο βιώνει την Αγάπη με διαφορετικό τρόπο και την βιώνει πλέον σαν ατομική αγάπη με α μικρό.
  Όμως παρόλα αυτά, ο καθένας μας έχει βιώσει κατά καιρούς έστω και για λίγο, κάποια ψήγματα αγάπης. Συντροφική, γονική, φιλική, θρησκευτική. Βάσει του Νόμου της Μοναδικότητας-Ποικιλομορφίας όλες αυτές οι επιμέρους μορφές Αγάπης προέρχονται από την μία και μοναδική και πρωταρχική Αγάπη που υπάρχει και εκπορεύεται από τον Δημιουργό και από εκεί εμείς παίρνουμε ψήγματα, ακτινοβολίες όπως κατά τον ίδιο τρόπο από τον Ήλιο που καίγεται από Ενέργεια εμείς οι άνθρωποι στη Γη παίρνουμε λίγα ψίχουλα Ενέργειας και γι’ αυτό μπορούμε και ζούμε. Αν δεν την πάρουμε έστω και για λίγο καπούτ, τελειώσαμε. Είμαστε ετερόφωτοι, ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους και ας το παραδεχτεί ο ανθρώπινος μας εγωϊσμός. Δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση αυτόφωτοι. Άμα σβύσει ο Ήλιος σβύσαμε. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα πράγματα και για την Αγάπη. Άμα απομακρυνθούμε από τον Δημιουργό τότε Αγάπη καπούτ, μόνο μίσος θα υπάρχει. Όπως κατά τον ίδιο τρόπο άμα απομακρυνθούμε από το φως μας μένει μόνο το σκοτάδι. Αυτά τα ψήγματα της Αγάπης που κατά καιρούς βιώνουμε μέσα μας από κάπου προήλθαν και σίγουρα δεν ήταν από πιο κάτω από μας αλλά από πολύ πιο πάνω από μας. Γιατί το κατώτερο δεν μπορεί να γεννήσει ανώτερο ενώ το αντίθετο γίνεται.
 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου