Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες απειλές Kίνας: "Θα αντιδράσουμε αν..."

Η Κίνα "τραβάει το σχοινί" στην διαμάχη της με την Ιαπωνία για τα νησιά Σενκάκου και στην συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Πεκίνο που υποτίθεται έγινε για να αποκλιμακωθεί η κρίση ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ζανγκ Ζιτζούν είπε στον Ιάπωνα ομόλογό του, ότι...
«Η Κίνα δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από την Ιαπωνία, η οποία θα βλάψει την κινεζική εδαφική κυριαρχία. Θα αντιδράσουμε», ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι τα νησιά ανήκουν στην Ιαπωνία (ιδιοκτήτης είναι Ιάπωνας πολίτης και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα όλων των χωρών ως ιαπωνικά εδάφη).

Μάλιστα η δήλωση του ΚΙνέζου υφυπουργού εμφανίστηκε και στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Ο Ζανγκ τόνισε ότι η Ιαπωνία πρέπει να θέσει τέλος στις αυταπάτες, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διορθώσει τα λάθη της και να αποκαταστήσει το κλίμα συναίνεσης και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Ζανγκ, η ιαπωνική κυβέρνηση, με την αγορά των νησιών εμφανίζεται να «αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο».

Για την ώρα δεκάδες περιπολικά ανοικτής θαλάσσης των δύο χωρών συνωθούνται σε αυτή την περιοχή της ανατολικής Θάλασσας της Κίνας όπου βρίσκονται τα μικρά ακατοίκητα, αλλά πλούσιας΄απ'ότι φαίνεται, σε υδρογονάνθρακες, νησιά, αυξάνοντας την πιαθνίτητα ¨ατυχήματος...


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου