Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ωραίες ιδέες! Γιατί δεν τις εφαρμόζουμε kι εμείς;


Διάβασα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πήγε στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (της οποίας, νομίζω, επίσης είναι πρόεδρος) στην εξωτική Κόστα Ρίκα.

Εκεί, σε ομιλία του πρότεινε στους "συντρόφους" του το εξής εμπνευσμένο : να εκλέγεται στο εξής ο πρόεδρος αυτού του σεπτού οργάνου (της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ντε!) από τη βάση.
Μου γεννήθηκαν ερωτήματα, καταδικασμένα να μείνουν αναπάντητα. Πρώτον, τι σχέση έχει με το σοσιαλισμό ο πρόεδρος ενός βαθιά δεξιού, αστικού κόμματος όπως το δικό του, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Σ' αυτό το ερώτημα η επιστήμη χρόνια τώρα σηκώνει ψηλά τα χέρια (πιθανόν και τα λοιπά μέλη του σώματος)
Δεύτερον, από ποιά ακριβώς βάση να εκλέγονται οι πρόεδροι της Σ.Δ., που δεν είναι κόμμα, αλλά ένωση συναφών κομμάτων από ένα σωρό διαφορετικές χώρες; Πώς το σκέφτηκε ο Γιωργάκης να γίνει πρακτικά κάτι τέτοιο;
Τρίτον, με τι μούτρα προτείνει ο Γιωργάκης ένα τόσο...δημοκρατικό τρόπο δράσης, αυτός ο ίδιος που "εξελέγη" πρόεδρος του κόμματός του όντας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υποψήφιος; Οπως ακριβώς έκανε εκλογές ο Σαντάμ Χουσείν, όπως ακριβώς κάνουν κατά παράδοση οι δικτατορίες παντός τύπου. Να τα θυμόμαστε αυτά, έρχονται και εκλογες......

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου