Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - Μέρος Α

5-7-2010
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Η πρώτη διδασκαλία που σας δίνω, είναι πώς μπορούμε να περιγράψουμε μια οντότητα που είναι στη Γη και ονομάζεται άνθρωπος.
Τι είναι ο άνθρωπος; Από τι αποτελείται; Πώς λειτουργεί;
Είναι μια ψυχοπνευματική οντότητα η οποία λειτουργεί με το υλικό της σώμα εντός της διάστασης του χωροχρόνου της Γης.
Ο Άναρχος, κατά τας Γραφάς, έφτιαξε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωση. Πήρε πηλό και έπλασε το σώμα και του έδωσε Ζωή μέσω της Πνοής Του. Το σώμα του ανθρώπου είναι τέλειο και λειτουργεί τέλεια, αλλά δεν είναι αυτόνομο. Στο υλικό, δηλαδή, υπεισέρχεται και το άυλο (ψυχή-πνεύμα). Το σώμα λειτουργεί αυτόματα, όταν ο οδηγός του ανθρώπου στα υλικά και στα άυλα είναι το πνεύμα...
Βασικό μάθημα για όποιον θέλει να αναγνωρίσει τον εαυτό του, είναι να καταλάβει ότι το σώμα, που είναι το υλικό κομμάτι στη Γη, με το πνεύμα και την ψυχή που είναι το άυλο κομμάτι της ίδιας οντότητας, πρέπει να έχουν μια απόλυτη συνεργασία. Η ψυχοπνευματική εν σώματι οντότητα στη Γη χρήζει απολύτου ισορροπίας. Έχει ειπωθεί: «Παν μέτρον άριστον». Η ισορροπία μεταξύ ψυχής και πνεύματος επιτρέπει την αντίστοιχη ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος. Γι’ αυτό και το πνεύμα έχει μια ελαφριά υλική υφή, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σώμα, ενώ η ψυχή δεν έχει τίποτε το υλικό. Είναι Θεία Ενέργεια, η οποία δεν αναλύεται διότι είναι μέρος της ενέργειας του Δημιουργού. Αν το πνεύμα γίνεται υποδοχέας αρνητικών ενεργειών που εκφράζονται υλικά, όπως οι σκέψεις και τα συναισθήματα, μοιραία το σώμα φεύγει από την πνευματική αρμονία και μπαίνει στη διαδικασία να σωματοποιήσει αυτές τις ενέργειες.
Το πνεύμα κατακτά την ύλη ή κατακτιέται από αυτήν.
Την τελειότητα του σώματος σαν λειτουργία, οι επιστήμονες σήμερα την έχουν γνωρίσει καλώς. Γνωρίζουν όμως πλήρως την λειτουργία του εγκεφάλου; Γνωρίζουν την σχέση αυτού με το πνεύμα; Μήπως έχουν αποδώσει στον εγκέφαλο πνευματικές ιδιότητες που ως υλικό όργανο δεν θα μπορούσε να κατέχει; Υπάρχει μία σύγχυση πάνω στις λειτουργίες και τις έννοιες των ενεργειακών πεδίων του ανθρώπου. Γι’ αυτό και δίνουμε αποφθέγματα, ορισμούς και διδασκαλίες, ώστε οι άνθρωποι ν’ αποκτήσουν την ακραιφνή Γνώση. Τότε θα είναι ευκολότερη η διαδικασία της αυτογνωσίας.
Και σας ρωτώ: ‘Το πνεύμα σας, το γνωρίζετε; Λειτουργείτε πνευματικά μέσω νόησης; Ή λειτουργείτε εγκεφαλικά μέσω σκέψης; Επιτρέπετε στο πνεύμα να αποβάλλει τις μη ωφέλιμες σκέψεις του εγκεφάλου ή τα συναισθήματα της καρδιάς που δημιουργούν ασθένειες στο σώμα; Όταν λοιπόν έχετε μια μη ωφέλιμη σκέψη ή ένα συναίσθημα, πόσο γρήγορα τα αποβάλλετε; Τα αποβάλλετε; Εάν δεν τα αποβάλλετε, (που δεν τα αποβάλλουν πολλοί) που παγιώνονται; Άραγε γνωρίζουν οι άνθρωποι πόσες μη ωφέλιμες σκέψεις έχουν κάνει, πόσα συναισθήματα έχουν δημιουργήσει και πού έχουν αποθηκευτεί;’ Εάν αποθηκεύονταν στον εγκέφαλο τους, τότε θα έπρεπε να είναι γεμάτος με απόβλητα. Θα γνώριζαν οι άνθρωποι αυτές τις απαντήσεις, εάν είχαν την γνώση του χώρου και των ειδών της μνήμης.
Το σώμα λειτουργεί ωφέλιμα για την οντότητα με τη διαχείριση της ενέργειας της ψυχής από το πνεύμα προς το σώμα. Πώς αποβάλλεται ένα συναίσθημα ή μια μη ωφέλιμη σκέψη; Υπάρχουν διαδικασίες, όπως η συγχώρεση, η αγάπη, κλπ. Μόνο που αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν μέσω του πνεύματος. Όχι μέσω του εγκεφάλου. Παραδείγματος χάριν, αν σκεφτείς κακό για ένα άνθρωπο που σε έβλαψε, επιτρέπεις να εισχωρήσει μια αρνητική ενέργεια (απόβλητο) εντός της οντότητάς σου. Την διαχείριση αυτής της ενέργειας την αναλαμβάνει συνήθως η λειτουργία της σκέψης, η οποία αντί να την αποβάλλει, την παγιώνει και την κάνει εγωισμό. Η πραγματική συγχώρεση και η αποβολή της ενέργειας αυτής γίνεται μέσω της εκμηδένισης του εγωισμού, ώστε το πνεύμα να δύναται να διαγράψει το απόβλητο της σκέψης από την οντότητα.
Εκτός από τις σκέψεις, όμως, υπάρχουν και οι ιδέες οι οποίες προέρχονται εκ του πνεύματος και είναι πάντα ωφέλιμες. Όταν όμως τις αναλαμβάνουν οι σκέψεις τις διαβάλλουν και τις κάνουν καταστροφικές. Για παράδειγμα, κάποιοι επιστήμονες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να δώσουν μια ιδέα ωφέλιμη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η ιδέα αυτή μέσω του εγωισμού των ολίγων κατέληγε στην εκμετάλλευση της ανθρωπότητας, οδηγώντας την πολλές φορές στην καταστροφή. Αυτός που έδινε την ιδέα δεν είχε κανένα συμφέρον. Αυτοί όμως που την υλοποιούσαν σκεπτόμενοι, την διέστρεφαν, ώστε να γίνει εξαγοράσιμη με χρήμα, με δόξα κλπ. Τη Φώτιση όμως σε έναν επιστήμονα για να φέρει το αποτέλεσμα της έρευνάς του, Εμείς δεν του την πουλούσαμε. Του την δίναμε δωρεάν. Κάτι που σου δίνεται δωρεάν δεν πρέπει να το εμπορεύεσαι. «Δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε».
Λάβετε λοιπόν τις ιδέες που σας δίνονται από το πνεύμα για να φωτίσετε την ανθρωπότητα, αντί να τις συσκοτίζετε με την σκέψη σας.
Και επειδή αρκετά ασχοληθήκατε με την υλική έκφραση του ανθρώπου, ανακαλύψτε το αιθερικό σας περιβάλλον για να αξίζετε να λέγεστε Άνθρωποι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου