Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Πυραμίδα της χειραγώγησης

Ας δούμε πως είναι δυνατόν ένα γέρικο διαβολάκι να μπορεί να κυριαρχεί και να ελέγχει πάμπολλους σκλάβους. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί με τη δύναμή του να το καταφέρει αυτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πονηριά του. Να φτιάξει ένα οικοδόμημα που θα ελέγχει όλους τους άλλους. Αυτό το οικοδόμημα έχει σχήμα πυραμίδας...


Στη βάση της πυραμίδας είναι όλοι οι θεσμοί που είναι οι βασικοί τομείς που σχετίζονται με εμάς και την κοινωνία γενικότερα:

Τράπεζες και οικονομικό σύστημα, Πολιτική, Δικαιοσύνη, Αστυνομία – Στρατός, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Θρησκείες, Εκπαίδευση, Φαρμακευτικές εταιρίες, Οργανωμένο έγκλημα. Όλοι αυτοί οι φορείς απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι άβουλοι, πιστεύουν ότι προσπαθούν να καλυτερεύσουν την κατάστασή τους και κάποιοι και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και δεν καταλαβαίνουν ότι είναι απλά πιόνια που χειραγωγούνται για να κάνουν τον κόσμο χειρότερο.


Ενώ κάθε θεσμός φαίνεται να είναι ανεξάρτητος, στην πραγματικότητα όλοι αυτοί συνδέονται, με ένα κοινό σημείο εξουσίας: Την κορυφή της πυραμίδας. Επίσης είναι γνωστό ότι κάθε θεσμός έχει πυραμιδοειδή ιεραρχία, είτε είναι εταιρία είτε ολόκληρο κράτος. Ο κάθε εργαζόμενος στην εταιρία, όπως και ο κάθε υπάλληλος του κράτους δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο φορέα τους, γνωρίζει όμως ο επικεφαλής, ο Πρόεδρος της εταιρίας ή ο πρωθυπουργός, εάν λοιπόν μπορούμε να εκβιάζουμε ή να δωροδοκούμε έναν Πρόεδρο ή έναν Πρωθυπουργό, ελέγχουμε όλους αυτούς που βρίσκονται από κάτω τους, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.


Σήμερα το χρήμα στην ευρωπαϊκή ένωση ελέγχεται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή τράπεζα, έναν ιδιωτικό φορέα, η οποία το δημιουργεί, στην κυριολεξία εκ του μηδενός (αφού αυτό δεν έχει αντίκρυσμα) και σαν να μη φτάνει αυτό το «δανείζει» με τόκο στις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις ποτέ δεν έχουν να δώσουν αυτά τα χρήματα, και τα ζητάνε ματαίως από τους απλούς πολίτες, χρεοκοπώντας τους.


Στην εκπαίδευση, οι μαθητές και φοιτητές θα πρέπει να αποδείξουν μέσα από τις εξετάσεις τους ότι παπαγάλισαν ακριβώς τα διδασκόμενα σε αυτούς. Ο καλύτερος παπαγάλος θα γίνει ο καθηγητής του αύριο, και θα προωθηθεί από έναν υπουργό παιδείας που θα κρίνει ότι αυτός ο παπαγάλος τα λέει ακριβώς όπως πρέπει.


Στην αστυνομία, το προσωπικό της δεν θα γνωρίζει ότι υπερασπίζονται τους καταπατητές της νομιμότητας, διότι η εκπαίδευση που τους έχει δοθεί είναι να υπακούν τυφλά τις εντολές των ανωτέρων τους.


Όσο ανεβαίνουμε στα πάνω διαμερίσματα της πυραμίδας βρίσκουμε ανθρώπους σε πιο υπεύθυνα πόστα, με περισσότερη δύναμη και γνώση. Στο τέρμα επάνω της πυραμίδας βρίσκουμε την ελίτ, που με διάφορες εταιρίες, χαρτοφυλάκια είναι αόρατη για τον πολύ τον κόσμο. Αυτή η ελίτ έχει μέχρι και ένα συγκεκριμένο όνομα, και μπορούν με μυστηριώδεις τρόπους να παίρνουν αποφάσεις για εμάς. Σχεδόν όλα τους ανήκουν, αλλά και πάλι όλα αυτά δεν τους φτάνουν. Θέλουν απλά τα πάντα.


Και παρουσιάζουν κάθε τι που συμφέρει στυγνά αυτούς, ότι γίνεται για τη σωτηρία μας, με αφορμή ένα πρόβλημα που οι ίδιοι επινοούν. Για παράδειγμα θέλουν ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό νόμισμα, για να μας ελέγχουν απόλυτα. Επινοούν και εφαρμόζουν μία παγκόσμια κρίση, δικής τους εμπνεύσεως, και προτείνουν ως λύση σε αυτή την κατάσταση, σε αποβλακωμένους και χειραγωγημένους πολίτες που το δέχονται αδιαμαρτύρητα, αυτό που σχεδίασαν από την αρχή.


Υπάρχει ένα αρνητικό και ένα θετικό σε αυτή την ιστορία. Το αρνητικό ότι είναι οργανωμένοι αυτοί της ελίτ, και το θετικό, ότι γνωρίζοντας το πρόβλημα, ότι ρίχνοντας φως στο σκοτάδι, έχουμε ήδη κάνει τον μισό δρόμο για την οριστική λύση του.

Αναρτήθηκε από Κοπανάκης Μανώλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου