Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

5-11-2010
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος
Ευλογώ,  Αριστοτέλης.
Πολλοί ίσως παραξενευθούν πως είναι δυνατόν να ευλογεί ο Αριστοτέλης. Θα ξεκινήσω ίνα δώσω μήνυμα προς τους ανθρώπους και αδελφούς μας εν τη Γη...
Το μήνυμα αυτό θα δοθεί εις τις ανθρώπινες οντότητες εις την Γην. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος δεν το καταλάβει, ή δεν είναι άνθρωπος ή δεν είναι οντότητα.
Θέλω να πω λοιπόν, ότι η ανθρώπινη οντότητα αποτελείται από σώμα, πνεύμα και ψυχή. Το σώμα καλώς γνωρίζετε. Το πνεύμα και την ψυχήν ουδόλως. Δεν θα ομιλήσω για αυτά που λέτε ότι γνωρίζετε δηλαδή το σώμα, θα ομιλήσω δια το πνεύμα και δια την ψυχήν. Το πνεύμα του ανθρώπου είναι μία ενεργειακή κατάσταση που συνδέει δύο διαστάσεις, την διάστασιν της ύλης των αισθήσεων και την διάσταση της μη γνωστής ύλης. Αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Το συνειδητόν του πνεύματος, το ασυνείδητον αυτού, το μετασυνειδητόν και το υπερσυνειδητόν. Και όταν λέμε συνειδητότητα του πνεύματος, εννοούμε τον νου. Ο νους που λέγαμε και ημείς, «νους υγιής εν σώματι υγιή». Όταν ο νους είναι εν σώματι, τότε όλα βαίνουν καλώς, τότε σημαίνει ότι η οντότητα επικοινωνεί, δηλαδή το σώμα επικοινωνεί μετά του πνεύματος.
Το ασυνείδητον δεν υπάρχει κατά την γέννησιν του ανθρώπου, αλλά με την πάροδο των χρόνων και μέχρι το δωδέκατον έτος της ηλικίας του ανθρώπου, δημιουργεί τις γνώσεις που φέρει εκ του περιβάλλοντος του, και εκεί είναι που γίνεται ο άνθρωπος από οντότητα μόνον άνθρωπος, συνήθως. Δηλαδή, εγκαθίσταται εντός του ασυνειδήτου η σκέψις, ένα λειτουργικόν σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο αποκωδικοποιεί με το γνωστικό πεδίο που δημιουργείται από το περιβάλλον του και από τας αισθήσεις του. Απλόν. Έτσι λοιπόν η σκέψις έρχεται εις αντιπαράθεσιν καταλαμβάνοντας μέρος του νοός, δηλαδή της συνειδητότητος του πνεύματος και ως εκ τούτου ο σκεπτόμενος έρχεται και βλέπει τον νου ως είδωλον και επειδή δεν συμβαδίζει η σκέψις με τη νόησιν, αρχίζει σιγά-σιγά και θολώνει τον καθρέφτη ίνα μην βλέπει το είδωλον.
Το μετασυνειδητόν και το υπερσυνειδητόν είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τον Λόγο και το Φως, με την κατανόησιν του Λόγου και του Φωτός. Και ως εκ τούτου, εάν δεν περάσουν μέσα από τον νου είναι αδύνατον η οντότητα να κατανοήσει τι λέγει και τι πράττει. Διότι αν δεν κατανοεί τι λέγει, είναι γιατί δεν αποκωδικοποιεί τον Λόγο. Αν δεν κατανοεί τι πράττει, είναι γιατί τα πράττει όλα εις το σκοτεινόν σημείον του ασυνειδήτου της σκέψεως. Αυτά τα ολίγα δια το πνεύμα.
Το έτερον κομμάτι ενεργειακόν της οντότητος είναι η ψυχή. Και πόσα δεν έχετε πει για την ψυχή! Αλλά ουδείς την όρισε. Παρόλα αυτά έχετε κάμει και έδρας εις τα πανεπιστήμια. Σας λέγω αγαπητούς μου αδελφούς και όχι συναδέλφους, διότι εγώ δεν είμαι επιστήμων.
Όσον αφορά την ψυχήν, είναι Θείον ενεργειακόν πεδίον Δημιουργίας των πάντων. Αυτό σας κρατάει στην ζωήν. Αυτό μέσω του υποσυνειδήτου του, το οποίο κατερχόμενον ως ψυχή και ως ενέργεια και εισερχόμενον κατά τη γέννησιν του ανθρώπου, εισχωρεί και καταλαμβάνει όλον τον χώρον του σώματος και πέραν αυτού. Αυτό το υποσυνείδητον που έχει καταγεγραμμένα όλα τα αρχεία της οντότητας σας. Και επειδή γνωρίζει ότι έρχεται εις τον πλανήτην Γη, εις τον Σταθμόν Α, όπου υπάρχουν και κλέφται και απατεώνες και σκοταδιστές, κλειδώνει τα πολύτιμα αρχεία του και αφήνει μόνον την ενέργειαν του Ουρανού εις ένα σημείον το οποίον αποκαλείται ευσυνείδητον. Σας δίδει λοιπόν τους κανόνες για να ζήσετε εις την Γην. Αλήθεια, τι θα γινόντουσαν οι άνθρωποι αν δεν υπήρχε το ευσυνείδητον της ψυχής τους; Το υποσυνείδητον και το ευσυνείδητον έχουν να κάνουν με τας ενέργειας της άλλης ύλης, της μη γνωστής ύλης που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί με τας αισθήσεις του.
Υπάρχουν όμως κι άλλα δύο μέρη τα οποία πάλι ερχόμενα εις την Γην, εν αρχήν είναι ένα. Το συνειδητόν. Αυτό που λέτε εσείς συνείδηση και εννοείτε ότι είναι ολόκληρος η ψυχή η συνείδησις. Η συνείδησις είναι το σημείον το οποίον επικοινωνεί με το ευσυνείδητον, ίνα μπορέσει η οντότης, ο άνθρωπος να διάγει τον βίο του, ως οντότης. Παρόλα αυτά, όμως, λόγω του ασυνειδήτου του πνεύματος, δηλαδή της σκέψεως, δημιουργείται ένα άλλο επίπεδον, το οποίο επίπεδον αυτό είναι καθαρά γήινον και ελεγχόμενον από σκοτεινές δυνάμεις και λέγεται εγωισμός. Έτσι λοιπόν η σκέψις με την βοήθειαν του εγωισμού, εναποθέτει απόβλητα εις την συνείδησιν της ψυχής και δημιουργεί το μέρος του ασυνειδήτου. Εκεί καταγράφονται όλαι αι πράξεις των ανθρώπων. Να πω κι άλλα για το ασυνείδητον; Ορισμένων είναι τόσο γεμάτο που κατέλαβε και τον χώρον του συνειδητού. Ως εκ τούτου, δεν ημπορεί να πάρει καμίαν ενέργεια και κανέναν κανόνα εκ του ευσυνειδήτου της ψυχής.
Δι’ αυτόν τον λόγον, η γήινος σκοτεινή δύναμις θέλει να απορροφήσει την ενέργειαν της ψυχής σας, η οποία εκφράζεται ως ψυχικό σθένος προερχόμενη από τον πυρήνα της ψυχής σας που είναι και ο κωδικός της Δημιουργίας της ψυχής σας, περνώντας από το υποσυνείδητον, πηγαίνοντας εις το ευσυνείδητον και έπειτα εις το συνειδητόν για να εκφραστεί. Γι’ αυτό το συνειδητόν περιορίζεται από το ασυνείδητον, ίνα φεύγει γρήγορα το ψυχικό σθένος και να πηγαίνει εις την σκοτεινήν δύναμιν η οποία το χρειάζεται.
Δεν θα σας κουράσω άλλο με τα του πνεύματος και της ψυχής, διότι αυτά είναι άλλης ύλης πράγματα. Θα μπω όμως εις την επιστήμην του σήμερον. Θα ρωτήσω και θα απαντήσω. Ερωτώ τους επιστήμονες και απαντώ εις τον λαό. Η επιστήμη τι γνωρίζει δια το πνεύμα; Καίτοι γνωρίζει πάρα πολλά δια τον εγκέφαλον, δε γνωρίζει τίποτα δια την νόησιν. Ως εκ τούτου, η επιστήμη έγινε σκεπτόμενη, αποβάλλοντας τον νου και έτσι οδηγήθηκε εις την ανοησίαν.
Διότι, ω εσείς, πνευματικοί ηγέτες και καθοδηγητές, όχι οδηγητές, καθοδηγητές των ανθρώπων, τι ανακοινώνετε καθημερινώς; Αυτό κάμει καλό εις την υγείαν και μέσα σε ολίγον χρονικό διάστημα το παίρνετε πίσω και λέτε κάμει κακό. Μετά από ολίγον χρονικό διάστημα ξαναλέτε ότι κάνει πάλι καλό. Αποφασίστε, καταλήξτε κάπου και δώστε την γνώσιν εις τους ανθρώπους που σας εμπιστεύονται ίνα ζήσουν, σ’ αυτήν τη διάστασιν, σ’ αυτή την ύλη τη γνωστή, που εσείς με τον εγκέφαλο έχετε μπερδευτεί τόσο πολύ και δεν κάμετε ένα βήμα πιο πάνω να βρεθείτε στη νόηση. Γιατί, χωρίς να φταίτε κι εσείς, σας γέμισαν το ασυνείδητο του πνεύματος, σας γέμισαν με σκέψεις και ο εγωισμός σας τώρα δε σας αφήνει να δείξετε την ανοησία σας. Γι’ αυτό καταργήσατε το νου. Κι αν δεν υπάρχει νους και νόηση, τότε για σας δεν υπάρχει κι ανοησία.
Κι όμως και τα ζώα και η φύσις νοεί. Γιατί βλέπετε τα ζώα δεν έχουν επιστήμονες για να τους λένε τι θα κάνουν, ούτε τα φυτά. Παρόλα αυτά, εσείς, ω αδελφοί μου, εσείς καθοδηγείτε και τα ζώα σήμερα και τους κρεμάσατε κωδικούς και σκουλαρίκια για να ξέρετε τι τρώτε, όχι για τίποτα άλλο, γιατί φοβάστε κι εσείς απ’ την ανοησία που έχετε επιβάλλει εις την πανίδα και εις την χλωρίδα αυτού του πλανήτη. Εσείς μεταλλάξατε για το καλό της ανθρωπότητας, βεβαίως! Μεταλλάξατε τους κωδικούς Δημιουργίας των φυτών και σαν αποτέλεσμα τι βγάλατε; Γρήγορη ωρίμανση και γρηγορότερο σάπισμα.
Έτσι έχετε κάμει και τους ανθρώπους. Δεν αφήνετε τα παιδιά να ζήσουν σαν παιδιά. Πώς να νοήσουν; Τους βάζετε τη σκέψη από μικρή ηλικία. Ω διδάσκαλοι, ξυπνήστε! Διδάξτε μέσα απ’ τη ψυχή σας! Όπως δίδαξε ο Διδάσκαλος! Χωρίς βιβλία! Μη ζητάτε ύλη από κανέναν! Την έχετε την ύλη! Δώστε την στα παιδιά σας και αφήστε τα ελεύθερα να αναπτύξουν την επιστήμη και τότε έχετε πολλά να μάθετε από αυτά!
Κι όμως και πάλι μια μαύρη σκοτεινή ενέργεια, γήινη, εξουσιάζει και μ’ ένα ωραίο χαμόγελο, εγωιστικόν βγαίνει μπροστά και λέγει: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» Η αλήθεια είναι, αδελφοί, ότι εγώ ξέρω ποιοι είστε, εσείς δε ξέρετε.
Γι’ αυτό σας λέγω σήμερα: Μάθετε τι είναι το ύδωρ! Μάθετε τι είναι το Φως! Μάθετε τι είναι ο αιθέρας! Μην ακούτε αυτούς που τον κατήργησαν για δεν μπορούσαν να τον εξηγήσουν. Είναι σαν κι αυτούς που κλείνουν τον Παράδεισο, και επειδή αυτοί δεν μπορούν να μπουν μέσα, πετάνε τα κλειδιά μην τον ανοίξει κανένας άλλος. Πάρτε τους μαθητές σας και ασκήστε το λειτούργημα του επιστήμονα. Κι εσείς διδάσκαλοι, πάρτε τους μαθητές σας και διδάξτε τους, αλλά πρώτα διδαχθείτε απ’ αυτούς. Ξέρουν πιο πολλά από εσάς. Είναι οντότητες που έχουν κατέβει κι έχουν μεγαλύτερο κομμάτι του υποσυνειδήτου ανοιχτό. Αντλήστε από αυτούς τη Γνώση! Θα σας μιλήσουν για τον αιθέρα. Θα σας μιλήσουν για το πλάσμα. Και τότε θα νιώσετε μια απαλή θέρμη εις το επάνω μέρος του εγκεφάλου. Θα είναι το χάδι του Φωτός εις τον νου, που στοργικά και με πολλή αγάπη θα καθαρίσει τη μεμβράνη που η σκέψη και ο εγωισμός σας θόλωσε. Και τότε θα σας έρθει η ιδέα! Και τότε θα ζήσετε! Τότε θα πεθάνει αυτό που θέλετε να αναστηθεί.
Αναγάγατε τη σκέψη ως αφέντρα σας και λέτε ότι είστε σκεπτόμενοι και σκεπτικιστές. ΟΧΙ! Είστε έν-λογα και νοήμονα όντα! Η σκέψις είναι βοηθητική. Ξέρετε τι εκάματε; Κάματε μια σημερινή δημοκρατία στην οντότητα σας. Βάλατε τη σκέψη που είναι υπηρέτης σας να σας κυβερνήσει. Και εσείς ως ψυχή και πνεύμα υποδουλωθήκατε στη σκέψη γιατί; Γιατί υπανδρεύθη τον εγωισμό κι αυτή εξουσιάζει σήμερον. Βγήκατε έξω από το δήμο σας. Εξορίσατε αυτό που είναι ο δήμος για σας: Η ψυχή και το πνεύμα. Και τι μείνατε; Κουφάρια.
Τα λέγω με πόνο ψυχής, διότι δεν έχετε πει τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν ειπωθεί 2000+ χρόνια τώρα. Φάσκετε και αντιφάσκετε. Μπορεί να πήγατε στο φεγγάρι! Εμείς το ξέραμε χωρίς να πάμε. Μπορεί να πετάξατε με αεροπλάνα, με πυραύλους, μπορεί να βάλατε δορυφόρους για να ανακαλύψετε αστερισμούς. Εμείς το ξέραμε. Χωρίς να έχουμε αυτήν την τεχνολογία. Διότι η αξεπέραστος τεχνολογία του Δημιουργικού Λόγου και του Φωτός του πνεύματος είναι αυτή που έχει την Γνώση του Όλου. Και έτσι εκφράζεται νοητικά εις τον εγκέφαλον και ο άνθρωπος ημπορεί να οδηγήσει τον εαυτόν του εις την νόησιν. Ναι, φτιάξατε σπουδαία οικήματα. Φτιάξατε ουρανοξύστες, λες και έχει φαγούρα ο ουρανός! Φτιάξατε πύργους γυάλινους, για να κρυβόσαστε μέσα και να κάνετε τις ανομίες σας. Μα, κάθε πύργος πόσος ιδρώτας και αίμα ανθρώπινος έχει χυθεί για να γίνει; Θα μου πείτε, κι εμείς φτιάξαμε Παρθενώνες. Κι εμείς χύσαμε αίμα και ιδρώτα. Όμως το αίμα και ο ιδρώτας αυτός ήταν μέσα σε αιθερικό Φως κι έτσι δημιούργησε αιθερικό πεδίο στο ίδιο το δημιούργημα. Τι είναι το αιθερικό πεδίο άραγε;
Ο Ιεράρχης ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έκλεισε με το Φασματικό Πλάσμα του Αιθερικού Φωτός. Είναι ο τρόπος λειτουργίας της νόησης, της Δημιουργίας και της Ύπαρξης των πάντων. Μάθετε τι εστί Φάσμα, μάθετε τι εστί Πλάσμα, μάθετε τι εστί Αιθέρας, για να ανακαλύψετε το Φως. Γιατί εσείς φως θεωρείτε ότι ερεθίζει το μάτι σας εντός αυτού και δημιουργεί την όραση. Σας λέγω και ετούτο: Η όρασις δεν είναι φως. Η όρασις είναι η αποκωδικοποίησις των σκοτεινών σημείων, των σκιών δηλαδή, μέσα εις το φως. Η όρασις είναι η αποκωδικοποίησις της διάθλασης του φωτός εκ των αντικειμένων. Αν αυτό εννοείτε φως, δικαιολογώ και την σκέψιν σας και τον εγωισμό σας. Ημείς Φως εννοούμε το Φως της Φωτίσεως. Την ενέργεια του αιθέρα εντός του οποίου υπάγεται η νόησις, η ψυχή και το πνεύμα.
Και αληθώς σας λέγω ότι παιδιά 15, 16 ίσως και 17 χρονών θα καταλάβουν πολύ περισσότερα από εσάς. Εσείς θα με αφορίσετε και θα με λιθοβολήσετε δια του λόγου σας. Μα, ο λόγος προερχόμενος εκ σκέψεως όταν λιθοβολεί το Φως, το μόνο που γίνεται είναι να φανεί η πέτρα. Γι’ αυτό πριν λιθοβολήσετε, προσπαθήστε να νοήσετε και ίσως τότε να βρεθούμε εις επαφήν μιας άλλης διάστασης. Ίσως τότε να καταλάβετε την πεμπτουσία της Δημιουργίας, και εντός του αιθέρα να σας δώσω τας ιδέας τας οποίας θα λέτε και δεν θα περιμένετε να σας θαυμάσουν, γιατί θα νιώθετε την ενέργεια του Φωτός που είναι γλυκυτέρα του θαυμασμού.
Θα μπορούσα να σας πω πολλά. Θα μπορούσα να σας μιλήσω για το χρυσό. Για το ύδωρ. Μα  θα σας πω και τούτο: Ύδωρ ρέον, υδράργυρος, μαγνητικό πεδίο και κάτι ακόμα μετατρέπουν το υγρόν εις στερεόν χρυσόν. Η καθαρότης αυτού είναι 1000%. Το κάτι άλλο το κρατώ δια την ασφάλειαν του επικοινωνού.
Πολύ θα ήθελα να είχαμε μιαν συνδιάλεξη με ανθρώπους που θαυμάζετε τόσο πολύ! Φυσικούς επιστήμονες, πάνω στους οποίους στηρίξατε την εξέλιξιν της τεχνολογίας που σας οδηγεί εις την καταστροφήν. Διότι η τεχνολογία σας είναι η τεχνολογία της καύσης και η τεχνολογία της καύσης έχει πάντα απόβλητα, όπως είναι η τεχνολογία της σκέψης που έχετε δημιουργήσει εις τους ανθρώπους.
Η τέχνη του νοός δεν έχει απόβλητα και η ενέργεια αυτής ατελεύτητη.
Με αγάπη εκ βάθους ψυχής,
Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης  

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου